Udala se za ljubav svog života i idući dan preminula

Školska psihologinja Heather Lindsay junački se borila s rakom dojke, no bolest je bila jača. Ipak, ništa nije moglo zaustaviti Heather da se uda za ljubav svog života, makar i u bolnici.
25994712_140557289981185_5840421069476947103_n

Heather i Dave Mosher vjenčali su se u kapelici bolnice Saint Francis u Connecticutu pred najbližim prijateljima i porodicom koji su bili ondje i dali im podršku. Pridružili su im se i brojni ljekari i medicinske sestre koji su brinuli o Heather tokom njezinog liječenja.

Nažalost, manje od 24 sata kasnije Heather je preminula u bolničkom krevetu.

"Neizbrisiv trag koji je ostavila i sve što je dala ovom svijetu ostat će živjeti. Zaslužila si svoja krila, Heather", napisali su na službenoj stranici bolnice uz fotografiju vjenčanja.

Lindsay i Dave vjenčali su se 22. decembra, a bolnica je vijest i fotografije objavila dva dana kasnije. Oboje ne mogu sakriti osmijehe, a njezina euforija u bijeloj vjenčanici u krevetu rasplakala je mnoge. Na hiljade ljudi reagovalo je na fotografiju, ostavljalo komentare i podijelilo je kao primjer hrabrosti i nepokolebljivosti.

Njezina bolest, trostruko negativan karcinom dojke, najagresivniji je podtip karcinoma dojke s visokom stopom recidiva i lošijim preživljenjem, prenosi Jutarnji.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>