BiH Slider Slider Vijesti

U Sarajevu preminuo advokat Fahrija Karkin

Jutros je u Sarajevu iznenada, u 71. godini preminuo Fahrija Karkin, jedan od najpoznatijih i najuglednijih sarajevskih i bosanskohercegovačkih advokata.

Advokat Karkin je rođen u Sarajevu, gdje je proveo cijeli svoj životni i advokatski vijek. Bio je angažiran u nekim od najsloženijih i najpoznatijih sudskih procesa vođenih u našoj zemlji u posljednjih nekoliko decenija. Između ostalog branio je optužene muslimanske intelektualce predvođene Alijom Izetbegovićem Sarajevskom procesu 1983 godine.

Prije nekoliko godina svoje bogato advokatsko iskustvo sabrao je u knjizi “Karkin, autobiografski zapisi sarajevskog advokata”.

Karkin je bio advokat izuzetne radne i kreativne energije, neumoran i posvećen poslu, bukvalno do posljednjeg dana života. Još jučer je boravio na Sudu BiH u svojstvu advokata optuženih u predmetu “Atif Dudaković i ostali”.

Fahrija Karkin je bio omiljena ličnost u sarajevskoj društvenoj javnosti. Njegova smrt šokirala je i rastužila sarajevsku pravosudnu, medijsku, društvenu scenu koja će bez popularnog “Doktora”, kako su ga zvali prijatelji i klijenti, biti mnogo siromašnija.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!