BiH Vijesti Vijesti

U Sarajevu organizovana protestna šetnja za Dženana Memića

Okupljeni građani, koji danas oko ruku imaju žute trake sa likom nastradalog Dženana, predvođeni njegovom porodicom, nose veliki transparent na kojem piše “Kada zulum postane pravilo, borba za pravdu postaje obaveza”.

Prema riječima Dženanovog oca Muriza, žute trake simboliziraju to što se oni osjećaju kao građani drugog reda, jer je, kako kaže, bilo pokušaja da se današnji protesti zabrane, te da ministar saobraćaja KS Mujo Fišo nije želio potpisati dozvolu za njihovo održavanje.

Naime, Dženan Memić je 8. februara 2016. godine pao u komu nakon što je navodno udaren automobilom u saobraćajnoj nesreći.

Međutim, svjedoci su nedugo potom kazali kako je tada 22-godišnji Dženan brutalno pretučen, a pojavile su se i različite priče o umiješanosti njegove tadašnje djevojke Alise Mutap.

Za Memićevo ubistvo uhapšeni su Ljubo i Bekrija Seferović. Njima se sudi zbog saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Dženanov otac, Muriz Memić i advokat njegove porodice Ifet Feraget pokušavaju dokazati kako se postupak vodi pogrešno. Oni su ubijeđeni da je Dženan ubijen i da se cijeli slučaj pokušava zataškati.

Tvrde i da postoji blizu 200 dokaza koji su skriveni, a koji jasno dokazuju da je Dženan ubijen.

(Bportal.ba/Fokus)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši