Zabava Zanimljivosti

U ovim horoskopskim znakovima rađaju se najveće škrtice

Svi poznajemo barem jednu osobu koja uvijek vješto uspije izbjeći plaćanje kafe ili večere jer je “zaboravila” ponijeti novčanik ili joj je upravo bankomat progutao karticu. Osim na drugima, škrtci štede i na sebi i često se grizu i zbog najmanjeg troška koji nije nužan.

Njih možete prepoznati i po njihovom znaku zodijaka, a najčešće je riječ o sljedećima:

Bik

Bikovi su jako šarmantni i popularni u društvu, a to znaju i jako dobro iskoristiti. Uvijek izmanipuliraju druge da ih časte pićem ili večerom, zbog čega nikad nemaju grižnju savjesti. Ipak, oni na sebe vole potrošiti koju marku više, a uštedjeti na, primjerice, poklonu za prijateljicin rođendan, piše Index.hr.

Djevica

Djevice su nevjerovatno organizovane oko svake marke koju potroše i oštro osuđuju one koji ne vode računa o svojim finansijama. Nikada ne troše ako baš ne moraju i vole se nazivati pametnim štedišama iako su, zapravo, poprilični škrtci.

Blizanci

Blizanci su opsjednuti trošenjem na vlastite užitke, zbog čega svi drugi u njihovom životu ispaštaju. Poput Bikova, zbog dobrog statusa u društvu uvijek uspiju “užicati” besplatno piće ili večeru, a često će i slagati da nemaju samo kako bi ostavili novac po strani za novi komad odjeće ili nakita.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!