BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

U izbornim procesima neophodno osigurati ravnopravnost svih naroda i građana BiH

5a660c43-8b44-4b5b-a97c-082e0a0a0a7e-izetbegovic-ferguson-jan-2018-2-700x402

Razgovarano je i o završetku procesa usvajanja proračuna na svim razinama vlasti, sa posebnim osvrtom na razvojni program proračuna Federacije BiH. Također je konstatiran značajan napredak u ispunjavanju Talinskog uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo BiH u NATO-u. 

Veleposlanik Velike Britanije informirao je člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića o okvirnom programu Summita Berlinskog procesa, koji će biti održan u srpnju ove godine u Londonu. 

Razmijenjena su i mišljenja u svezi sa procesom iznalaženja rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH, pri čemu je Izetbegović ponovio svoj raniji stav da je u izbornim procesima neophodno osigurati ravnopravnost svih naroda i građana, na cjelokupnom teritoriju Bosne i Hercegovine. 

Izetbegović je također naglasio da je za izmjene izbornog zakonodavstva neophodno osigurati konsenzus svih parlamentarnih političkih partija, bez obzira jesu li trenutačno u poziciji ili opoziciji, jer se radi o pitanjima koja se tiču svih političkih opcija i svih građana Bosne i Hercegovine.

22012018-2

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši