BiH Vijesti

U centralnom i jugoistočnom dijelu BiH vlažan kolovoz, oprez na odrone

Zbog kiše koja je padala tokom noći, u centralnim i jugoistočnim Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a skreće se pažnja i na moguće sitnije odrone. Savjetuje se opreznija i sporija vožnja.

Zbog održavanja godišnjeg sajma povodom vjerskog praznika Svih svetih, danas od 07.00 do 22.00 sata doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14.1 u Odžaku. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati kroz grad (ulicama Nova ulica-Hanke i Reže Porobića).

Iz istog razloga na magistralnom putu M-14.2 Orašje-Bosanski Šamac, na lokalitetu Donja Mahala („Šibovače“) saobraćaj će biti obustavljen od 07.00 do 19.00 sati, a vozila će saobraćati lokalnim saobraćajnicama u Donjoj Mahali (ulicama Stjepana Radića, Franjevačka, Vladimira Nazora i Ivana Gundulića, preko Tolise ulicom Vladimira Nazora).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na tom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su i radovi na mostu na ulazu u Jajce na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Jajce. Vozila na ovoj lokaciji saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!