BiH Vijesti

U Bihaću u 65. godini preminuo novinar Mirza Sadiković

U Bihaću je u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković. Novinarstvom se bavio od 1984. godine kada je radio u listu „Oslobođenje“, a od 1987. do 2015. godine, koje je otišao u penziju, radio je za RTV Sarajevo, RTV BiH, te na Federalnoj TV i BHT1.

Dobitnik je najvišeg novinarskog priznanja u BiH – nagrade „Srđan Aleksić“ za kontinuirano izvještavanje o ljudskim pravima i razvoj društveno odgovornog novinarstva i doprinos u izgradnji BiH, zatim promociji ljudskih prava, empatiji i senzibiliziranju javnosti za istinske civilizacijske vrijednosti.

Pored toga dobitnik je Plakete Unije za održivi povratak i integracije BiH za nesebičan dugogodišnji doprinos i podršku izbjeglicama i raseljenim licima, provođenju Aneksa VII Dejtonskog mirovnog ugovora, a ove godine dobio je i najviše priznanje Grada Bihaća, Povelja „26. februar“.

Dženaza će biti biti klanjana u nedjelju, 14. jula u 14.00 sati, kada će biti obavljen i ukop na mezarju Humci, a komemorativna sjednica bit će održana u subotu, 13. jula u 11.00 sati u Kulturnom centru u Bihaću.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!