BiH Slider Slider Vijesti

Tužilaštvo BiH: Formiran predmet o vrbovanju selefija, slijedi saslušanje Mektića

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će poduzeti žurne aktivnosti, kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima, a o kojima Tužilaštvo nije informirano, niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH, saopćeno je iz te institucije.

– Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima Tužilaštvu nije podnesena nikakva prijava, niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona – navodi se u saopćenju.

Kako se, nadalje, navodi, Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova krivičnih djela iz svoje nadležnosti, a posebno krivičnih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana BiH.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!