BiH Slider Slider Vijesti

Tufekčić: Dali smo prolaz svim amandmanima na borački zakon, sutra sve stavljamo na papir

Predsjednik Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH Jasenko Tufekčić obratio se borcima nakon sjednice održane u Mostaru, kazavši da su ponovo dali prolaz osnovnom tekstu zakona predloženog od Vlade FBiH, a koji je usvojen u oba doma Federalnog parlamenta.

“Komisija je dala prolaz isto tako amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali sastavni dio teksta zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda”, kazao je Tufekčić.

Naveo je da su potvrdili sve ono što usaglasili na prošloj sjednici i da će sutra ujutro sve što su usaglasili pismeno poslati svim članovima Komisije, kako ne bi došlo do problema u vezi svega što su dogovorili.

“Komisija za usaglašavanje će održati sastanak sa premijerom i dva dopremijera i rukovodstvom za zakazivanje sjednica i sa predsjednikom Federacije BiH”, istakao je on.

Tufekčić je kazao da ga neće spriječiti oni koji mu nameću rokove i ultimatume.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!