Fudbal Sport

Tučnjava u prostorijama Fudbalskog saveza RS-a, intervenisala policija

Banjalučka policija uhapsila je danas osobu inicijala N. D. nakon brutalne tuče u Fudbalskom savezu Republike Srpske, saznaje Srpskainfo.

-Policijski službenici PU Banjaluka postupili su po prijavi i uhapsili jednu osobu. Preduzimaju se mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja i kvalifikacije krivičnog djela – naveli su iz PU Banjaluka.

Srpskainfo saznaje da je do sukoba došlo između N. D. i G. Ć.

Tjelesne povrede zadobio je G. Ć, a nezvanično, osoba koja je uhapšena je Novak Damjanović, predsjednik BSK Banja Luka i bivši komesar NSBiH.

Inače, proteklih dana prilično je burno, kada su dešavanja u FSRS u pitanju. Sve je počelo nakon što je pokrenuto pitanje smjene Mileta Kovačevića, predsjednika FSRS i ključnog čovjeka Elvedina Begića, predsjednika NSBiH.

Iako ekipa koja zahtjeva ostavku Kovačevića (a ukoliko to on ne učini, namjerava da ga smjeni), ima većinu i u Izvršnom odboru i u Skupštini FSRS, još uvijek to nije uspjela izvesti.

Kako se i očekivalo, Kovačević je pribjegao oprobanom receptu koji je prilikom obračuna sa svojim neistomišljenicima u Federaciji patentirao Elvedin Begić. Disciplinske prijave i suspenzije.

Tako je Kovačević podnio disciplinske prijave protiv 13 članova skupština FSRS i NSBiH. O prijavama će odlučivati Disciplinska komisija NSBiH u kojoj sjede ljudi od velikog povjerenja Begića i Kovačevića. Nermin Kljajić je postavljen u Disciplinsku komisiju NSBiH, a da ga nije uopšte predložio matični Savez. Kao šef Izborne komisije prilikom prošlih fudbalskih izbora, mnogi tvrde, doživotno je zadužio Begića. Osim Kljajića o sudbini 13 prijavljenih delegata FSRS će odlučivati još i Radivoje Lazarević, Goran Kosorić, Mario Bašić i Mehmed Spaho.

(Bportal.ba/Fokus)

Podijeli na društvene mreže!