Tržni centar Bingo u Mostaru se digao iz pepela, poznat datum otvaranja

Uz brojne novitete, otvaranje ”novog starog Binga” u Mostaru je planirano 13. oktobar, rekla je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga Binga.

600_1507278254BingoPredOtvaranje2

– Otvaranje je planirano 13. oktobra u 14 sati uz bogat zabavni program za sve generacije, popuste i poklone, te mnoštvo promocija i degustacija naših poslovnih partnera, rekla je Paunoski.

S novim tržnim centrom, dolaze i brojni noviteti.

– Sam tržni centar ima isti broj poslovnih prostora, dakle isti sadržaj, ali nasuprot njemu gradi se i retail park površine ~ 2.800 m2 u sklopu kojeg će biti trgovine brendova DM, Deichmann, Waikiki i Sport Vision. Time ćemo dodatno obogatiti sadržaj na ovoj lokaciji, objasnila je Paunoski.

Bingo će imati 100 uposlenih radnika, a nalazi na ukupnoj površini u osnovi 11.660 m2, od čega je hipermarket površine cca 9.000 m2, a ostali sadržaj čine restoran, igraonica, te poslovni prostori koji su i ranije bili u centru.

Podsjetimo, u požaru koji se dogodio u tržnom centru Bingo u Mostaru, 22.  aprila u večernjim satima, centar je u potpunosti izgorio, nakon čega je kompanija zbrinula sve uposlenike koji su raspoređivani u ostalim poslovnicama u Mostaru, kao i u drugim općinama Hercegovine.

Rezultati istrage o uzroku požara pokazali su da je vatru prouzrokovao kvar na utičnici produžnog kabla.

(Bportal.ba/Bljesak.Info)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>