Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet Svijet

Trump upriličio iftar: Molimo se za mir i pravdu

U svome prigodnom obraćanju američki predsjednik između ostalog poželio je svim prisutnim kao i svim muslimanima u svijetu želim Ramazan Mubarek.

“Ovdje smo se večeras okupili da odamo počast svetoj tradiciji jedne od najvećih vjera u svijetu. Za muslimane vjernike, iftar obiježava kraj dnevnog posta, ali i duhovnost kojom je obilježen cijeli mjesec ramazana.Hajde da se molimo za mir i pravdu i da riješimo da nas te vrijednosti vode dok zajedno radimo kako bismo izgradili svijetu prosperitetnu budućnost koja veliča i slavi Boga”, kazao je Trump.

Bosanskohercegovački ambasador Haris Hrle bio je jedan od tridesetak pozvanih osoba. Sjedio je za stolom sa ministrom finansija SAD-a Steve Mnuchinom. Jedna od nadležnosti njegovog ministarstva je stavljanje na Crnu listu SAD-a. Ambasado Hrle se također sastao sa Khalid bin Salmanom, saudijskim ambasadorom i bratom prijestolonasljednika Muhamad bin Salmana.

Također, bh amabasador razgovarao je sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, potpredsjednikom Mike Pence, Trumpovim savjetnikom Jared Kushnerom i još nekoliko članova kabineta predsjednika SAD-a.

Vrijeme iftara u Bijeloj Kući označeno je učenjem ezana.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši