Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet

Trump inspirisan serijom “Game of Thrones” poručio demokratama: Zid dolazi

Američki predsjednik Donald Trump pokrenuo je borbu protiv demokrata putem postera na Instagramu koji je inspirisan megapopularnom serijom “Game of Thrones”, a na kojem piše “Zid dolazi”.

Kao što se može vidjeti na posteru, Trump je koristio isti font slova kao i kreatori ove serije. Također se koristi i popularnom frazom “The Wall Is Coming” koja je karakteristrična za porodica Stark u seriji koja je bazirana na knjigama Georgea R. R. Martina. Podsjećanja radi, finalna sezona ove serije stiže u aprilu ove godine.

Trump je i ranije bio inspirisan sa “Game of Thrones” kada je kroz sličan poster u novembru prošle godine poručio Irancima da stižu sankcije. Teheran nije bio oduševljen tim Trumpovim potezon pa je general Qassem Soleimani odgovorio u istom stilu sa riječima “Stajati ću protiv tebe”.

Iz HBO mreže također nisu bili oduševljeni ovim prepucavanjima pa su nedavno postavili pitanje na Twitteru kako se kaže zloupotreba zaštitnog znaka na Dothraki jeziku. Veliki ljubitelji “Game of Thrones” dobro znaju kako je ovo jedan od jezika iz serije.

Tokom predizborne kampanje Trump je također govorio o izgradnji “velikog i lijepog zida” na granici sa Mexicom, što su mnogi povezivali s megapopularnom serijom čiji je, čini se, i sam lider SAD-a veliki fan.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!