BiH Vijesti

Travnik: Na tvrđavi Stari grad održano zajedničko svečano vjenčanje za pet parova

Pet parova izreklo je u subotu sudbonosno “da”, na svečanom zajedničkom vjenčanju u tvrđavi Stari grad u Travniku, koje je upriličeno u okviru manifestacije Dani općine.

– Izuzetno smo ponosni na ovu aktivnost koja je postala prepoznatljiva i jedinstvena, kao i na to što su svoju ljubav danas u Travniku krunisali parovi i iz drugih gradova. Postoje brojni trenuci u životu, ali ovaj, u samom srcu BiH, naši mladenci zasigurno nikada neće zaboraviti – kazala je glasnogovornica manifestacije Dani općine Aldijana Dizdar.

Ocijenila je kako su lijepo vrijeme te vrijedni pokloni od Općine Travnik i brojnih sponzora, doprinijeli da dan protekne u izuzetnom ozračju.

– Uz vjenčanje, parovi su imali priliku besplatno dobiti šminkanje, vjenčanice, cvijeće, catering, torte te, uz svoje najmilije, uživati u jednom od najljepših i najvažnijih dana u životu. Nakon svečane ceremonije, mladenke su bacile bukete, te su nam, tom prilikom, ‘osigurale’ nove parove za iduću godinu – dodala je Dizdar.

Brak su danas sklopili Elma Đozo i Belmin Halilović, Hanumica Planinčić i Alija Varupa, Adnana Tahirović i Belmin Kopčić, Dženana Petak i Sabahudin Belegić, te Maida Zarifović i Elvis Sejdić.

Manifestacija Dani općine Travnik održava se od 15. do 30. marta, a sadržava više od 100 kulturno-zabavnih i sportskih događaja.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!