Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet

Tragedija na Mallorci: Sudar aviona i helikoptera, poginula imućna njemačka porodica

U španskom ljetovalištu Mallorca došlo je do sudara helikoptera i manjeg aviona nakon kojeg je sedmero ljudi izgubilo živote.

Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke potvrdilo je da je među žrtvama jedna imućna njemačka porodica.

Manji avion u kojem su se nalazile tri osobe, nakon pada potpuno je izgorio, dok je helikopter sa četiri osobe, koji pripada kompaniji “Rotorflug Helicopters” također potpuno uništen.

Novinarka RTL-a Eva Rullmann izvještava da je poginuo njemački bračni par sa svoje dvoje djece od 9 i 11 godina. – Vjerojatno su helikopter rezervisali kako bi otišli na izlet – rekla je Rullmann.

Što se tiče identiteta porodice, njemačke vlasti još nisu izvjestile o tome. Jedino je list Bild.de spomenuo kako je porodica iz Münchena.

Njemačka firma “Rotorflug Helicopters” potvrdila je kako je jedan njihov helikopter imao jak sudar, prenosi Tuzlanski.ba.

– Uzrok nesreće je još uvijek potpuno nejasan – kazali su u firmi koja ima sjedište u Friedrichsdorfu, u blizu Frankfurta na Majni.

– Federalni ured civilnog zrakoplovstva i Federalni zavod za istrage avionskih nesreća već su obaviješteni o ovoj tragediji, a istraga je u toku.

Španski premijer Pedro Sánchez na Twitteru je izrazio svoju solidarnost te je izjavio saučešće porodicama žrtava traginčne nesreće, dok se razmatra i proglašenje trodnevne žalosti na tom području.

(Bportal.ba/Tuzlanski.ba)

Podijeli na društvene mreže!