Crna Hronika Crna Hronika Slider Slider

Tijelo migranta pronađeno s povredama na glavi, radi li se o još jednom ubistvu?

Policija je jučer oko 17 sati obaviještena da se tijelo muškarca nalazi na spratu nedovršene kuće u naselju Polje, općina Velika Kladuša.

Kako su potvrdili iz MUP-a USK, slučaj je prijavio vlasnik kuće koji je pronašao tijelo. Osoba još nije identifikovana, a kako tvrde, radi se najvjerovatnije o migrantu.

– Slučaj je prijavljen je jučer u 16.55 sati u Velikoj Kladuši. Tačnije u jednoj kući koja je u izgradnji u mjestu Polje pronađeno je beživotno tijelo jednog lica, koje je imalo povrede u predjelu glave. Moguće je da se radi o nasilnoj smrti, ali i da se radi o nesretnom slučaju da je lice palo niz stepenice i povrijedilo se. Čekamo rezultate istrage, pa ćemo znati više detalja“, istakao je portparol Uprave policije MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Tijelo je prevezeno u bihaćku bolnicu, radi obavljanja obdukcije, nakon koje bi trebalo biti poznato više informacija o uzroku smrti.

Ukoliko se radi o ubistvu, to je već drugi ubijeni migrant ove sedmice u BiH. Podsjetimo, muškarac nepoznatog identiteta preminuo je od povreda zadobivenih u obračunu koji se dogodio u noći s ponedjeljka na utorak, na raskrsnici kod dvorane Mejdan u Tuzli.

(Bportal.ba/Fokus)

Podijeli na društvene mreže!