BiH Slider Slider Vijesti

Tahirović poručio Dodiku: Ljubazno vas molimo, nemojte iznositi nikakve naše stavove

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će sa papom Franjom 26. aprila u Vatikanu razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou u vezi sa politikom koja se vodi u svijetu.

Dodik je istakao da nema namjeru da prilikom susreta sa papom prenosi neka pitanja koja su od njega tražila neka bošnjačka udruženja, naglašavajući da i RS ima svoja udruženja.

– Ja sam na poziv pape 26. aprila u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou vezano za politiku koja se vodi u svijetu i biće mi interesantno da razgovaram sa svetim ocem i o tim pitanjima – rekao je Dodik novinarima na Kozari.

On je dodao kako očekuje da će sa papom Franjom razgovarati i o položaju vjerskih zajednica, i to ne samo Katoličke crkve, nego i svih drugih vjerskih zajednica.

Na ovu Dodikovu izjavu reagirao je Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, koji kaže kako od Dodika niko nije ni tražio da prenosi stavove “bošnjačkih udruženja”.

– Niko od predstavnika udruženja nije ni tražio da vi prenosite naše stavove. Mi svoje stavove znamo i sami prenijeti, a vi, predsjedniče, iznosite stavove po vašem nahođenju, kao i do sada. Jedan dan nam se država raspada, a drugi dan je stabilna i poželjna za ulaganja. Vaši stavovi očito ni vama nisu poznati i ljubazno vas molimo, nemojte vi iznositi nikakve naše stavove. Hvala na razumijevanju, gospodine predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine – poručio je Tahirović Dodiku.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!