BiH Vijesti

Tadić ignorirala upozorenja policijskih i obavještajnih agencija i predmet o Delalićevom ubistvu dala Čavki

Međutim, stvari su se, kako Faktor saznaje, zakomplicirale do te mjere da će i Ured disciplinskog tužioca imati pune ruke posla. Tadić je, kako saznajemo, iz policijskih i obavještajnih struktura BiH još prije više od godinu obaviještena o, kako je navedeno, Čavkinim “vezama sa ljudima bliskim Naseru Keljmendiju”. Ignorirajući takva upozorenja Tadić je ipak predmet dala na postupanje tužiocu Čavki.

Između ostalog, Tužilaštvo je nedavno zatražilo od Federalne uprave policije (FUP) da im ova policijska agencija dostavi sva eventualna nova saznanja koja imaju u vezi sa Delalićevim ubistvom. U skladu sa saznanjima koja imaju u vezi Čavke, a koja su predočena i glavnoj tužiteljici, FUP je danas obavijestio Tadić da neće dostaviti bilo kakve informacije dok je Čavka postupajući tužilac u predmetu. FUP se u svojoj obavijesti pozvao na dokumentaciju obavještajnih i policijskih agencija.

Zbog svega navedenog, a što je Tadić ignorirala dodijelivši predmet Čavki, FUP je uputio i prijavu Uredu disciplinskog tužioca protiv glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši