Svi reprezentativci BIH stigli na okupljanje u Nikoziju, odradili prvi trening

Bh. reprezentativci su stigli na okupljanje te su odradili prvi trening u Nikoziji pred kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo s Kiprom, koji je, kao što je selektor ranije najavio, bio laganiji i protekao je u vedroj atmosferi. Važno je istaći da su svi igrači zdravi te da je pojednicima večeras trebao samo odmor i masaža.
IMG_8226

Za utorak je planiran samo poslijepodnevni trening i to u 19:15 sati na stadionu Makarion, a jutro će neki iskoristiti da odspavaju malo duže ili eventualno odrade individualne vježbe u hotelu.

Kao i uvijek, dolazak igrača na okupljanje prate šale i smijeh uz obaveznu priču o nekim zanimljivim transferima ili dešavanjima u svijetu nogometa. Posebna vrsta entuzijazma i energije od samog dolaska vlada kako među iskusnijim, tako i među mlađim reprezentativcima, a to je potvrdio i naš Gojko Cimirot.

“Uvijek je lijepo kad se okupimo i vidimo poslije dužeg vremena. Poseban je osjećaj jer svi dijelimo iste želje i imamo zajednički cilj. Znamo da će biti teško, jer su domaćini spremni na sve, sličnog su mentaliteta kao i Grci, ali mislim da ako mi budemo pravi, neće biti problema", izjavio je Cimirot.

Zmajevi utakmicu s Kipranima igraju u četvrtak.

(Bportal)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>