BiH Vijesti

Sutra o smjeni Mektića, ministar tvrdi da je sve demagogija

U Predstavničkom domu Parlamenta BIH sutra bi se trabalo raspravljati o smjeni ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Zahtjev za smjenu su krajem sedmog mjeseca podnijeli zastupnici SNSD-a i DNS-a.

U obrazloženju se navodi da je BiH od početka 2018. godine suočena sa ozbiljnom migrantskom krizom koja svakog dana postaje sve veća prijetnja političkoj stabilnosti.

Istakli su da je Ministarstvo sigurnosti odgovorno za eskalaciju tog problema, a posebno ministar Dragan Mektić koji je, kako navode, nekoliko puta ignorisao, minimizirao, pa čak i ismijao ozbiljna upozorenja institucija.

– Postoje vrlo ozbiljne informacije da su pojedinci iz institucija BiH, posebno iz Ministarstva sigurnosti u saradnji sa međunarodnim humanitarnim organizacijama bili umiješani u produkovanje migrantske krize u BiH s ciljem sticanja materijalne koristi kroz korištenje sredstava EU i donatorskih sredstava namijenjenih za pomoć u smještaj, ishrani i zdravstvenoj zaštiti migranata – navodi se u obrazloženju prijedloga klubova SNSD-a i DNS-a.

Oni koji kažu da će pokrenuti pitanje moje smjene su isti oni koji su nemoćni bilo šta da urade, pa pričaju demagošku priču, kratko je ranije poručio Mektić.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!