Ostali sportovi Sport Sport

Šuman objavio spisak rukometaša BiH za EHF sedmicu

Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je spisak igrača na koje računa u prijateljskim mečevima u gostima kod Crne Gore u okviru EHF sedmice.
Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

Golmani: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić Benjamin, Adi Ahmetašević.
Lijeva krila: Alen Ovčina, Tomislav Nuić, Enes Keškić.
Desna krila: Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić.
Pivoti: Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ, Elmir Građan.
Lijevi bekovi: Nikoal Prce, Mirsad Terzić, Marin Vegar, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Igor Mandić.
Srednji bekovi: Ivan Karačić, Josip Perić, Saša Puljuzović.
Desni bekovi: Dejan Malinović, Mateo Rodin.

Vrijedi istaći da zbog poznatih problema u Rukometnom savezu BiH informaciju o imenima pozvanih igrača ne možete pronaći na zvaničnoj stranici Saveza ili na službenim profilima na društvenim mrežama, što je neprihvatljivo za 2019. godinu i za selekciju koja je ostvarila historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Inače, reprezentativci će se okupiti 21. oktobra u Sarajevu, gdje će biti četiri dana. Potom slijedi put u Podgoricu, a protiv domaćina Crne Gore bit će odigrane dvije utakmice.

“Na spisku su 22 igrača te u dogovoru s Crnogorcima igrat ćemo jednu utakmicu u kombinovanom sastavu s igračima koji su imali manju minutažu, a druga bi bila onako kako želimo, u najjačem sastavu kojeg imamo. Novo okupljanje bit će 21. decembra pred Evropsko prvenstvo koje počinje 10. januara”, rekao je Šuman u jučerašnjem razgovoru za portal Klix.ba.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!