BiH Nekategorisano Vijesti Vijesti

Suljagić i Magazinović o Čoviću: Izetbegović je napokon otkrio kako se Čović ponaša iza zatvorenih vrata

drag_dr

Suljagić je kazao da izjave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića o ”islamskoj državi u BiH” eliminiraju mogućnost dogovora o Izbornom zakonu jer, kako se zapitao, ko to još pregovara s ISIL-om?!

Suljagić je komentirajući izjavu kazao da je Čović zainteresovan isključivo za dominaciju.

– Pitanje je tema koja je na stolu – Izborni zakon. Ove izjave naprosto eliminiraju mogućnost dogovora jer o čemu ćemo mi razgovarati ako je polazna pozicija da sam ja ISIL. S ISIL-om se ne pregovara. Kako ćemo pregovarati, ko to još pregovara sa ISIL-om. Meni je jako drago što je Izetbegović konačno rekao kako se Čović ponaša iza zatvorenih vrata. Čović je zainteresovan isključivo za dominaciju – ocijenio je Emir Suljagić.

Zastupnik Saša Magazinović je ustvrdio da se Čović nalazi u političkoj magli i da ne uspijeva naći izlaz.

– Čović bolje stoji u Moskvi, nego u Briselu. On je potpuno promijenio svoj politički pravac i pomalo luta. Nalazi se u jednoj vrsti političke magle i nije mu jasno gdje će izaći iz te magle. To je njegova odluka. Ponašanje i potezi koje vuče i njegova prijetnje o političkoj mobilizaciji naroda govore da je on u suštini blizu bankrota politike koju vodi. To su ljudi koji nemaju ponuditi ništa, pa pribjegavaju teškim riječima i u nadi da će građani ponovo prevariti. Čovića bih pitao koliko je kilometara autoceste napravio u Hercegovini. Odgovor je nula – poručio je Magazinović.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši