Slider Tuzlanski kanton

Sukobi u SDP-u: GO Tuzla traži smjenu Envera Bijedića

Na sjednici je jednoglasno odlučeno da se sa donesenim zaključcima upozna predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i potpredsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović.

Jedan od zaključaka GO SDPA-a Tuzla odnosi se na, kako ističu, opravdane proteste UG ‘15 maj’, koji se u kontinuitetu, mjesecima održavaju ispred zgrade SDP-a BiH Tuzla i da postaju sve masovniji.

“Na zadnjim protestima polagali su vijenac SDP-u ispred vrata i ušli u zgradu da traže Envera, a gradska organizacija nema mogućnosti da reaguje jer su protesti usmjereni protiv sadašnjeg predsjedika KO SDP BiH Tuzla, a ranije Direktora direkcije za izgradnju, mi smo vrlo zabrinuti za rezultat SDP-a Tuzla na sljedećim opštim izborima” navodi se u prvom zaključku.

28908464_10209033443673652_564856395_n

Dalje se navodi kako je sjedište SDP-a Tuzle jedino partijasko, odnosno stranačko sjedište u BiH, pred kojim opravdano nezadovoljni građani, organiziraju demonstracije, pa se u široj javnosti stiče utisak da SDP Tuzle nije jedna od najboljih organizacija, nego najgora u BiH.

“Blokada rada SDP-a Tuzla nije jedina, radi ovog velikog problema, blokiran je i rad lokalne vlasti u Tuzli, što nam značajno blokira realizaciju zacrtanih ciljeva i projekata.

Nezadovoljstvo prevarenih kupaca razumijemo, ali naša rekacija u bilo kojem smislu nije moguća jer SDP BiH nema baš nikakve veze sa navedenim problemom, osim što je potpisnik ugovora sa kupcima u to vrijeme bio član SDP-a BiH Enver Bijedić, a sada predsjednik KO SDP BiH Tuzla” navodi se između ostalog u dopisu koje je GO SDP-a Tuzla uputilo vrhu stranke.

Na kraju dopisa kojeg potpisuje predsjednik GO SDP-a Tuzla Slađan Ilić navodi se kako je jedan od načina da se opravdani protesti prevarenih kupaca, nepravedeno organizovani pred zgradom SDP Tuzla, mogu zaustaviti povlačenjem predsjednika KO SDP BiH Tuzla sa te funkcije i da bi trebalo tu mogućnost ozbiljno razmotriti.

Međutim, od ranije je poznato da gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović nije u dobrim odnosima sa Enverom Bijedićem, a kako se nezvanično može saznati iza sukoba u SDP-u stoji želja Jasmina Imamovića da bude nosilac liste SDPa-a za Parlament Bosne i Hercegovine.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši