BiH Vijesti

Suhi i mjestimično vlažni kolovozi: Oprez zbog poledice, odrona i sanacionih radova

Na dionicama preko prijevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, mogući su nailasci na poledicu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da se savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, može doći do dužih zadržavanja na toj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, gdje su u toku radovi na sanaciji odrona.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac – Domaljevac, zbog čega će vozila na mjestu izvođenja radova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko – Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi – Dvor.

S obzirom na dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!