LifeStyle Magazin Magazin

Suđenje Tonyju Cetinskom: Prijeti mu jedna do osam godina zatvora

Suđenje pjevaču Tonyju Cetinskom počinje u utorak, 22. maja. Pulsko Općinsko državno odvjetništvo u januaru ove godine protiv Cetinskog podignulo je optužnicu zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Podsjetimo, Tony je u novembru 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani.

Odvjetništvo u optužnici navodi da je Tony Cetinski tog kobnog 3. novembra 2017. godine u Rovinju, kada je pregazio Kevljanina, koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio preduboko ‘zavaljen’ u sjedište svog Mercedesa.

Navode kako zbog toga nije mogao vidjeti Kevljanina kako usred bijela dana iza zavoja leži na leđima na cesti u akutno alkoholiziranom stanju i narušena zdravlja.

Nadalje, Cetinski se po toj ulici, u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat. A prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat. Isto tako, smatraju da su prednje kamere automobila trebale biti upaljene.

U odvjetništvu se pozivaju na propise Krivičnog zakona, i to iz nehaja. Tonyju prijeti od jedne od osam godina zatvora, piše 24sata.

(Bportal.ba)

POVEZANO

Hrvatska / Policija objavila detalje nesreće u kojoj je sudjelovao Tony Cetinski

0 40 1 min
Hrvatska / Tony Cetinski nakon nesreće: Nisam odgovoran, ovo je najgori dan u mom životu

1 37 1 min
Hrvatska / Muškarac smrtno stradao, utvrđuje se da li je Tony Cetinski kriv za nesreću

1 20 1 min

Podijeli na društvene mreže!