Regija Regija i Svijet

Stravična nesreća u Srbiji: Automobil pokosio grupu djece, poginuo devetogodišnjak

Kako Blic sazanje, devetogodišnji dječak A. D. poginuo je na mjestu.

U nesreći su povrede zadobila još dva djeteta T. S. (10) i V. T. (10) i njima se ljekarska pomoć ukazuje u Valjevu.

Kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo “toyota” kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na lijevu stranu i na trotoaru udario u grupu djece!

Vozilo je naletjelo na djecu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela “Pepa” gdje su djeca bila smještena.

Automobil koji je usmrtio jedno i povredio još dvoje djece je beogradskih registarskih oznaka. Vozač je uhapšen na mjestu događaja, saopćio je MUP.

– V. V. je uhapšen na licu mjesta zbog postojanja sumnje da je učinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu – saopćio je MUP.

Prema do sada poznatim informacijama, sva djeca su iz Subotice.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se dvoje djece koja su povređena danas na Divčibarama nalaze na dijagnostici u valjevskoj bolnici, da imaju ozbiljnije povrede, ali da nisu životno ugroženi.

On je potvrdio da je jedno dijete podleglo povredama, dok dvoje ima ozbiljnije povrede i da su zbrinuti u valjevskoj bolnici.

– Oni trenutno nastavljaju dijagnostiku, trenutno nisu životnio ugroženi. Nastaviće se praćenje njihovog stanja i više informacija imaćemo kada bude završena dijagnostika – rekao je ministar.

Lončar je naveo da je, prema informacijama koje ima, desetoro djece lakše povrijeđeno, ali nije zahtjevano da ostanu u bolnici.

Obje povrijeđene devojčice su puštene na kućno liječenje, nakon što su im sanirane povrede potkoljenice i skočnog zgloba, saznaje Blic.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši