BiH Vijesti Vijesti

Stižu ljetne vrućine: Donosimo prognozu vremena za naredna 4 dana

U drugoj polovini dana razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima donijeti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura između 10 i 17°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 30°C.

U subotu će u Bosni provladavati sunčano s umjerenom naoblakom. U Hercegovini prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti koji će donijeti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jače padavine u Bosni, a u Hercegovini slabiji pljuskovi. Jutarnja temperatura između 10 i 16°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 32°C.

U nedjelju prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 19°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 32°C.

U ponedjeljak prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana izgledni su lokalni pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu i sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura između 11 i 19°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 35°C.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši