“Star Wars: The Last Jedi” prvog vikenda prikazivanja zaradio 450 miliona dolara

"The Last Jedi", osmi film u filmskom serijalu "Star Wars" zaradio je 450 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja, piše CNN.
47417C0500000578-5172117-image-m-10_1513099822946

Podatak od 220 miliona se odnosi isključivo na Sjedinjene Američke Države, a to znači da je The Last Jedi drugi najunosniji film u historiji zemlje. Rekord najveće zarade tokom prvog vikenda drži Star Wars: The Force Awakens iz 2015. godine.

U SAD-u zarada tokom vikenda računa se od petka do nedjelje.

S druge strane, film je u ostatku svijeta zaradio već 450 miliona dolara, ali treba imati u vidu da su prikazivanja van Sad-a počela u srijedu. Zanimljiva je činjenica da se film još ne prikazuje u Kini gdje je premijera zakazana za 5. januar, a zarada toga dana može se samo nagađati.

Film je zasad dobio veoma dobre ocjene i kritike. Režirao ga je Rian Johnson, a on potpisuje i scenarij. Uloge tumače Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis i drugi.

(Bportal.ba/Klix)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>