Fudbal Fudbal Sport

Šta su čelnici Želje zamolili navijače pred sutrašnji derbi?

Čelnici Fudbalskog kluba Željezničar u današnjem pisanom saopćenju za javnost zamolili su navijače za strpljene prilikom ulaska na stadion Grbavica prije sutrašnje derbi utakmice sa gradskim rivalom Sarajevom, javlja Anadolu Agency (AA).

– Prodaja ulaznica je danas moguća do 18 sati u Fan shopu i u ulici Ferhadija. Sutra će se prodaja vršiti od 10 sati do poluvremena susreta u prodajnim kućicama na parkingu preko puta stadiona Grbavica. Cijene ulaznica su 5 KM za jug, 10 za sjever i istok, te 20 za zapad. Kapije stadiona za navijače Željezničara se otvaraju u 19 sati. Navijači Sarajeva će na dio sjeverne tribine ući od 18.15 do 19 sati. Na istoku i sjeveru su otvorena po četiri ulaza, na zapadu jedan, a za jug pet ulaza. Navijači na južnu tribinu pristupaju ulazima iz Hercegovačke ulice kao i na dosadašnjim utakmicama u ovoj sezoni. Molimo navijače za strpljenje prilikom ulaska na stadion – istakli su iz FK Željezničar, te dodali:

– Navijači FK Sarajevo neće biti u mogućnosti da kupe ulaznice na stadionu Grbavica za gostujući sektor, niti će biti u mogućnosti s drugim ulaznicama pristupiti ovom sektoru obzirom da će ulaznice biti skenirane prilikom kontrole.

Utakmica 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između fudbalera Željezničara i Sarajeva igra se sutra, 15. augusta, od 20.15 sati na stadionu Grbavica.

Poslije četiri kola Željezničar je lider na tabeli sa devet bodova, dva više od trećeplasiranog Sarajeva.

(Bportal/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!