Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet Svijet

Srbija: Uhapšeno 11 osoba za falsifikovanje dokumenata

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i falsifikovanje isprave uhapšeni su S. M. (1973.), A. M. (1998.), A. M. (1973.), V. T. (1973.) i D. D. (1965.), svi iz Kraljeva, R. G. (1954.) i K. V. (1969.), obojica iz Beograda, R. Z. (1959.), A. N. (1986.) i K. S. (1968.), svi iz Kruševca, i N. T. (1990.) iz Novog Pazara.

Iz MUP-a Srbije je navedeno da postoje osnovi sumnje da je S. M. u periodu od 2016. do 2018. godine organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi imali tačno utvrđene uloge i zadatke u izradi različitih falsifikovanih ličnih i drugih dokumenata Republike Srbije i država Evropske unije.

Sumnja se da su izradom tih dokumenta, osumnjičeni naručiocima stvorili uslove za izvršenje krivičnih djela.

Osumnjičeni S. M. se tereti da je organizovao izradu i štampanje falsifikovanih dokumenata u iznajmljenim stanovima širom Srbije tako što je na računarima obavljao pripremu i štampanje visokokvalitetnih falsifikovanih dokumenata koja su se u mnogim državama mogla koristiti kao originalna.

Sumnja se da su članovi grupe, nakon što su dobijali fotografije i podatke od naručioca dokumenata, na uređajima visoke rezolucije, obavljali skeniranje, obradu i izrađivali vozačke i saobraćajne dozvole, lične karte, pasoše i druga dokumenta.

Postoje osnovi sumnje da je kriminalna grupa imala razgranatu mrežu distribucije i naručilaca dokumenata širom Evropske unije.

Izvršenjem ovih krivičnih dela članovi grupe su, kako se sumnja, ostvarili protivpravnu imovinsku koristi od 16.702.560 dinara (preko 141 hiljadu eura). Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

– U Novom Sadu zaplijenjeno više od 20 kilograma narkotika i 10 ručnih bombi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Novom Sadu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, zaplijenili su više od 20 kilograma narkotika i 10 ručnih bombi i uhapsili šest osoba.

Pretresom stanova na četiri lokacije, policija je pronašla 16,2 kilograma marihuane, 4,5 kilograma ekstazija, ručne bombe M75 i M52, lovačku pušku, kao i opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, saopćeno je danas iz MUP-a Srbije .

Uhapšeno je šestoro Novosađana, M. L. (21), J. L. (27), D. M. (45), D. M. (21) i dvojica maloletnika, osumnjičenih za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti dovedeni na saslušanje nadležnim pravosudnim organima.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši