Sramotno: Delegatu Mati smeta palestinska, ali ne i zastava tzv. Herceg Bosne!

Utakmicama Vitez - Sarajevo (0:3) i Željezničar - Radnik (3:2) okončan je jesenji dio BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
600_1512925416herceg-bosna

U ovoj polusezoni nagledali smo se svega i svačega, a finiš je donio i mnogo miješanja politike u sport. Tribine su postale poligon za ispoljavanje nacionalizma, rasizma i fašizma. Posebno se to odnosilo na navijače Širokog Brijega i Zrinjskog, koji su javno podržali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji se ubio nakon što mu je u Hagu potvrđena kazna.

Horde zla, navijači Sarajeva, danas su imale žestoku poruku i odgovor navijačima klubova koji su veličali osuđene ratne zločince, pa se na tribini ukazao transparent na kojem je pisalo:

- Vrhunac agresorskog junaštva su silovanja i logori. Neka svaki vaš "heroj" u paklu izgori!

Uz to, navijači Sarajeva postavili su i zastavu Palestine, kojom su poslali poruku podrške narodu ove zemlje, piše portal Faktor.

A sve to, uredno je pribilježio Mato Itrić, delegat utakmice iz Boće kod Brčkog.

- Na dijelu tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači Horde zla došlo je do upotrebe pirotehničkih sredstava, nesportskog navijanja, isticanja zastave strane države, nesportskog transparenta, te gađanja drugog asistenta grudvama snijega - napisao je Mato Itrić u svom izvještaju u sistemu Comet!

delegat-vitez

Slučajno ili ne, Mato je zaboravio napisati da je na drugom dijelu tribine, nasuprot zastavi Palestine bila istaknuta zastava tzv. Hrvatske republike Herceg Bosne, koja mu nije smetala!

A Mato je poznat sportskoj javnosti u našoj zemlji. Sredinom prošlog mjeseca (18. novembra) za Matu je skandiranje "Kosovo je srce Srbije", koje je čula cijela BiH iz grla navijača bijeljinskog Radnika, bilo "nesportsko skandiranje u manjem obimu"!

Da li je vrijeme da u N/FSBiH konačno presijeku neke stvari i ljudima kao što je Mato Itrić konačno ukažu na neke stvari. UEFA za slične ispade žestoko kažnjava srbijanske klubove, prije svega na osnovu izvještaja delegata. U N/FSBiH bi trebali držati korak sa UEFA-om...

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>