Sramota: Čelnici Partizana podržavaju navijače u veličanju zločinca Ratka Mladića

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Partizan sa dva evropska meča bez prisustva publike, zbog ispada navijača na utakmicama u Beogradu protiv Budućnosti i Olympiacosa u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
grobari

Pored toga prvak Srbije će morati platiti i 130.000 eura kazne.

Između ostalog, Partizan je kažnjen zbog divljanja i četničkog orgijanja na meču protiv crnogorskog prvaka, kada su 11. jula na dan genocida u Srebrenici navijači Partizana uzvikivali ime ratnog zločinca Ratka Mladića.

Sportski događaji već odavno su poligoni za "regrutaciju" ultra-nacionalista i fašista, a četničko orgijanje u Beogradu UEFA nije tolerisala.

Osim ponašanja navijača, može zabrinuti i reakcija čelnika Partizana, koji su najavili žalbu na ovu odluku UEFA-e, što je potvrdio i generalni direktor kluba Miloš Vazura, u izjavi za Tanjug.

- Imamo pravo na žalbu i uložit ćemo je jer smatramo da smo prestrogo kažnjeni. Verujem da će kazna biti ublažena - rekao je Vazura.

S obzirom na to da je Partizan kažnjen zbog širenja nacionalističkih poruka, čudi potez čelnika Partizana, jer su ovim potvrdili da podržavaju navijače koj, pak, veličaju ratne zločince kakav je Mladić!

(Bportal.ba)

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>