Fudbal Sport Sport

Sprema li se ružan rastanak Real Madrida i Luke Modrića?

Prema pisanju madridskog dnevnog lista AS, Luka Modrić definitivno želi napustiti Real Madrid, ali je spreman sjesti za stol i poslušati ponudu Kraljevskog kluba za njegov potpis.

AS se poziva na izvor blizak Luki Modriću, koji je otkrio da hrvatski reprezentativac želi napustiti špansku prijestolnicu.

Istovremeno spomenuti izvor otkriva i što mu nudi Inter, odnosno što trenutno dobiva u Realu. Italijanski klub spreman je dati Modriću godišnju plaću od 10 miliona eura, ugovor na četiri godine, te još dodatne dvije godine u Kini (Jiangsu), gdje bi pod istim uvjetima zaključio karijeru. Drugim riječima, Inter nudi kapitenu Hrvatske 60 miliona eura za šest godina njegove karijere.

Real, s kojim ga ugovor veže do 2020. godine, trenutno daje 6,5 miliona eura godišnje, a veliki dio toga odlazi na plaćanje iznimno visokog španskog poreza. Uz to, niko ne garantuje Modriću da će mu po isteku ugovora Real produžiti ugovor, a kamoli ponuditi približne uvjete kao Inter.

– Modrić je zaveden Interovom ponudom, ali njegova privrženost Madridu sigurno će odigrati određenu ulogu u tom poslu. Ako Real može doći barem blizu ponude koju mu Inter daje, Modrić bi sigurno ostao u klubu s kojim je osvojio četiri Lige prvaka, u kojem ga navijači idoliziraju – smatra autor teksta na AS-u, koji također spominje potencijalno ružan rastanak s Realom.

– Ako Luka želi otići, najveća prepreka bit će mu slamanje predsjednika Florentina Pereza. On je nedavno rekao da Luka može ići ako netko ponudi 750 miliona eura. Uz to, Modrić bi morao javno objaviti da želi napustiti Real, što bi ostavilo gorak okus u ustima prilikom rastanka, i kod kluba i kod navijača.

Bilo kako bilo, Modrić i Real moraju o mnogočemu razgovarati u idućih nekoliko dana. Podsjetimo, Modrić se ovog ponedjeljka vratio u Madrid te se u srijedu očekuje na prvom treningu.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!