Splitski huligan ‘propjevao’ ko ga je platio za tuču na beogradskom derbiju

Plaćenik je na fotografijama iz novina prepoznao osobu koja ih je angažirala i za 'odrađivanje posla' na tribini platila 'nadnicu' od 10.000 eura.

Jedan od uhapšenih Hrvata s beogradskog derbija Partizana i Crvene Zvezde (1:1), odigranog prošlog mjeseca, odlučio je progovoriti i otkriti ko ga je s ostalim huliganima angažirao za tuču na stadionu Partizana.

Podsjetimo, šestorica Hrvata učestvovali su u tuči frakcija Grobara. Zajedno s Vandal Boysima i Young Boysima, podgrupama Grobara, napali su vodeće ljude južne tribine i pokušali ih potjerati s tribine. Nisu uspjeli, završili su pretučeni i skinuti do gole kože.

Novosti neslužbeno saznaju kako je jedan od uhapšenih Hrvata odlučio otkriti šta zna i kako intenzivno pomaže u istrazi.

Navodno je splitski plaćenik na fotografijama prepoznao osobu koja im je platila 10.000 eura. Novosti tvrde da je riječ o članu srpskog i crnogorskog podzemlja Filipu Koraću koji se i ranije povezivao s neredima na jugu, ali je demantirao da ima ikakve veze sa sukobom među Grobarima. Srpski mediji povezuju ga i s nedavnim mafijaškim likvidacijama u Beogradu i s ubistvom vođe Grobara Saleta Mutavog.

Podsjetimo, šestorici Splićana koji su još u beogradskom zatvoru prijeti i do 12 godina zatvora.

(Bportal.ba/Index.hr)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>