Spasioci treći dan pretražuju rijeku Bosnu u nadi da će pronaći nestalog Esada Omersoftića

Pripadnici spasilačkih službi i mještani Maglaja i danas će pretraživati korito rijeke Bosne na lokalitetu od Maglaja prema Doboju s ciljem pronalaska mladića Esada Omersoftića koji je nestao u noći s 31. decembra na 1. januar nakon što je vozilom upao u rijeku Bosnu.
26167033_1661071700622531_6256055631389307880_n

Jučerašnja akcija kojoj se priključila i Federalna uprava civilne zaštite i druge spasilačke službe nije rezultirala pronalaskom 18-godišnjeg Esada. Kiša, magla, hladna i mutna voda otežavale su pretragu terena na dionici od mjesta na kojem je vozilo upalo u rijeku, u ulici Srebreničkih žrtava rata, pa nizvodno prema Doboju.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak je izjavio kako će danas na terenu biti puno više čamaca i ljudstva nego jučer te da se nadaju najboljem ishodu.

"Pretražit ćemo mjesto gdje je auto upalo u vodu, a zatim ćemo nastaviti dalje nizvodno. S nama su na terenu još i Gorska služba spašavanja Novi Grad, pripadnici MUP-a ZDK, Sportsko-rekreativnog kluba Bosna, vatrogasci Maglaja i Doboj Juga te službe za spašavanje Doboj Jug, Maglaj, Zavidovići, Žepče, Zenica i Kantonalna uprava civilne zaštite. Jučer smo imali problema s kišom i mutnom vodom, a nadamo se da će danas okolnosti biti bolje", izjavio je Solak.

Ovo je treći dan potrage za mladićem, a tokom jučerašnjeg dana mještanima se obratio i Esadov otac koji ih je zamolio da prilikom pretrage terena paze na sebe kako ne bi bilo većih problema te im se zahvalio na podršci.

(Bportal.ba/Klix.ba/Foto: FUCZ)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>