Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Šok u Hrvatskoj: Otac na internetu prodavao dijete za 500 maraka

Nakon što su potpuno šokirani administratori oglasnika o svemu promptno obavijestili policiju, uslijedila je dramatična filmska akcija. Kako piše portal Podravski.hr, pripadnici interventne jedinice su uz pratnju Centra za socijalnu skrb munjevito zaposjeli cijelo naselje i svu djecu odmah izuzeli iz inače problematične porodice.

Policija je zapriječila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a radnici Centra za socijalnu skrb pod pratnjom policajaca ušli su u kuću i bojali su se izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

– Centar za socijalnu skrb poduzeo je hitne mjere radi zaštite djece u skladu sa Porodičnim zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece – kratko su saopćili.

Riječ je o djetetu starom pet godina, a Centar je iz porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah izuzeo i drugo dijete. Policija je oca krivično prijavila “zbog sumnje u krivčna djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

Neslužbeno, otac se branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši