Slavni njemački kompozitor šalje Hanku Paldum na Eurosong?

Proslavljeni njemački kompozitor Ralph Siegel izrazio je veliki interes da komponuje i producira pjesmu, kao i da u cijelosti finansira projekat predstavljanja BiH na takmičenju za Pjesmu Eurovizije u Lisabonu, pod izričitim uslovom da pjesmu izvede naša kraljica narodne muzike i sevdaha, Hanka Paldum

 

Siegel je dosad bio autor više od 25 pjesama predstavnica Njemačke i par ostalih zemalja, iza sebe ima jednu pobjedu i mnoštvo drugih i trećih mjesta, vlasnik je glamuroznog studija svjetskih razmjera u Minhenu, a u karijeri ima više od 150 pjesama koje su bile na njemačkim i svjetskim top listama.

- Tačno je, kontakti između mene i pobjednika Eurosonga gospodina Siegela su postojali, gdje me kontaktiraogospodin Davor Pejić, inače dugogodišnji dopisnik “EuroSong News” magazina za područje Blakana, najvećeg pisanog medija koji pokriva Eurosong i distribuiše se u više od 40 zemalja svijeta. Iskreno, počašćena sam i obradovana da je tako uspješan i svjetski poznat i priznat kompozitor i producent prepoznao moj rad i smatrao da moj nastup može biti atraktivan za milione gledalaca u svijetu. Kako je, ipak, BHRT nosilac projekta i, nažalost, zbog dugovanja EBU-u nisu u mogućnosti učestvovati na Eurosongu 2018, tako ni ovaj sjani projekt neće moći biti realizovan. Nadam se, iskreno, da ćemo gospodin Siegel i ja, ipak, ostvariti saradnju i mimo Eurovizije, a zašto da ne, kad dođe bolje vrijeme za BHRT i ukinu se sankcije, možda ipak odemo i na Euroviziju 2019. godine-  rekla je Hanka Paldum.

Od Davora Pejića saznali smo da su čelnici BHRT-a kontaktirali Siegela i objasnili mu trenutno stanje na BHRT-u, kao i odnose s EBU-om, kao i izrazili nadu za ostvarivanjem projekta u bliskoj budućnosti. Pejić dodaje i to da je Siegel za Hanku imao prelijepu pjesmu s balkanskim etno elementima, izuzetno zahtjevnu i pisanu isključivo za našu Hanku i prava je šteta što se dašak sevdaha i Hankin predivni glas neće predstaviti u kolijevci fado muzike, u Lisabonu- piše Faktor.

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>