Skupština TK: Zekan u Klubu SDP-a

Nezavisni poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Sabit Zekan od danas će nastupati u sklopu Kluba Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je na danas održanoj sjednici Kluba poslanika SDP-a BiH u Skupštini TK.
Klub_Zekan

Zekan je na sjednici Kluba rekao kako je uvijek bio i ostao socijaldemokrata, te da se zalaže za ujedinjenje svih partija lijevog bloka. Također je dodao da se ljevica treba okupiti oko SDP-a, kao najjače i najveće partije ljevice u Bosni i Hercegovini.

- Klub Poslanika SDP BiH u Skupštini TK od danas broji jednog člana više, međutim doprinos koji će profesor Zekan dati SDP-u i ljevici je mnogo veći od toga - navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću KO SDP BiH Tuzla.

Inače, Zekan je drugi poslanik koje je u ovom mandatu pristupio SDP-u BiH, prije njega je to učinio sadašnji načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

Zekan je ranije bio član Demokratske fronte.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>