BiH Slider Slider Vijesti

Sjednica komisije preseljena u Mostar: Demobilisani borci krenuli ka Hercegovini

Nakon što su demobilisani borci saznali da će Komisija za utvrđivanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica zasjedati danas u 14 sati u Mostaru, umjesto u Sarajevu, u zgradi Parlamenta FBiH, i jedna grupa njih je krenula za Mostar.

To je za Faktor potvrdio Drago Grbavac, predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji BiH.

– Mi smo jutros krenuli za Sarajevo, ali kada smo saznali iz svojih izvora da će sjednica biti u Mostaru, idemo tamo. Saznali smo za to, može se reći pet do dvanaest, i to nije korektno prema nama. Oni koji su sazvali sjednicu u Mostaru a o tome nas nisu obavijestili, prekršili su odluku Doma naroda Parlamenta FBiH jer i naši predstavnici treba da prisustvuju sjednici, jer se radi o boračkom zakonu – rekao je za Faktor Grbavac.

Dodaje kako bi se sjednica trebala održati u zgradi Vlade FBiH u Mostaru.

– Nema gdje drugo, nego u tom objektu održati sjednicu Komisije. Opet kažem, nagađamo jer nismo obaviješteni. Vjerovatno će u Mostar doći i borci iz drugih gradova Bosne i Hercegovine – rekao je Grbavac.

Nakon što su članovi Komisije za usaglašavanje teksta zakona obaviješteni da se trebaju sastati u Mostaru a ne u Sarajevu, oglasili su se Nasir Beganović i Predrag Kojović, koji su odbili prisustvovati sjednici.

Kojović je na svojoj Facebook stranici napisao da je Poslovnikom definisano da Parlament FBiH i njegova radna tijela zasjedaju u Sarajevu i da se održavanjem sjednice u Mostar krše poslovničke odredbe koje regulišu rad ove komisije.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!