BiH Vijesti

SDP optužuje HDZ i SNSD da spremaju krađu izbora

– Panika koja je zavladala u ove dvije stranke usljed mogućnosti da ovaj zakon bude usvojen poprima nevjerovatne razmjere. Pri tome ne prezaju ni od čega u namjeri da se čitav proces zaustavi. Stvari idu do te mjere da su u projekat zadržavanja trenutnih pravila po kojima se održavaju izbori uključili i predstavnike agencija i institucija koji, djelovanjem u skladu sa instrukcijama ovih stranka, vraćaju dug prema onima koji su ih izabrali, ali istovremeno rizikuju smjene i krivične prijave za zloupotrebu položaja – navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.

Iz SDP-a pozdravljaju zajednički sastanak velikog broja političkih stranaka odlučnih da, kako se navodi, zajednički spriječe izbornu krađu.

– Raduje nas što su na ovoj temi zajednički jezik pronašle stranke i dijela vlasti i opozicije, ljevica i desnica, parlamentarne i neparlamentarne, velike i male… Pokazatelj je to da većina u bh. društvu želi obračun sa kriminalom – ističe se u saopćenju SDP-a i najavljuje “žestoka borba protiv izbornih krađa”.

SDP poziva međunarodnu zajednicu da se, u svom kapacitetu i u skladu sa mandatom koji ima, uključi u ovu problematiku i pomogne u namjeri da, kako navode, imamo poštene izbore čiji rezultat će odlučivati birači, a ne brojači glasova.

-U narednom periodu ćemo posebno posmatrati rad članova CIK-a i još jednom ponavljamo da smo spremni na sve u namjeri da zaustavimo lopovluk vezan za izborni proces i konačno imamo fer i poštene izbore – navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši