Slider Slider

SDA Srebrenica osuđuje pokušaj Grujičića da kontroliše obilježavanje 11. jula

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica najoštrije osuđuje pokušaj načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića da kontroliše Organizacioni odbor za obilježavanje 11. jula, godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

Posljednji dopis i prijetnja upućena predsjedniku OO za obilježavanje 23. godišnjice genocida jasna je poruka da se na svaki način želi kontrola nad odborom za obilježavanje godišnjica genocida, saopćeno je iz Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica.

– Nažalost, u pokušaju negatora genocida da preuzmu kontrolu nad Memorijalnim centrom u Potočarima su i dio Bošnjaka predvođeni aktuelnim zamjenikom načelnika Hamdijom Fejzićem, predsjednikom skupštine općine Nedibom Smajićem i Begom Bektićem koji su u Srpskoj većini i koje pozivamo da javno osude ili priznaju da su dio tima Mladena Grujčića koji čini sve da Bošnjaka poslije genocida ne bi bilo na ovom području – stoji u saopćenju Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica.

Odbor poziva međunarodnu zajednicu, prije svega OHR i Američku ambasadu, da stanu u zaštitu porodica žrtava genocida i institucije Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula.

(Bportal/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!