Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

SDA o poduzetim aktivnostima u Tuzlanskom kantonu

– Također, svi poslanici koji nisu ispoštovali stav Predsjedništva SDA BiH i koji su djelovali vanstatutarno su isključeni iz članstva SDA u svojim općinskim organizacijama – navode iz KO SDA TK.

Kako nadalje navode, iz OO SDA Živnice isključena je: Narcisa Šiljegović, poslanica u Skupštini TK, iz OO SDA Srebrenik isključeni su Mehmed Bajrektarević, poslanik u Skupštini TK i Jakub Suljkanović, novi premijer TK, dok su iz OO SDA Lukavac isključeni Suad Salibašić poslanik u Skupštini TK i Enes Gegić, novi ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Iz GO SDA Tuzla isključena je Slavena Vojinović, nova ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, a iz OO SDA Gračanica isključeni su Mirza Omerdić i Demir Beganović, poslanici u Skupštini TK.

Iz Povjereništva KO SDA TK, također, navode da su u toku postupci za utvrđivanje odgovornosti poslanika i ministara, kojima su iz OO SDA Sapna, obuhvaćeni – Senad Alić, predsjednik Skupštine TK, iz OO SDA Gradačac – Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK, iz OO SDA Kalesija – Fetah Hlujdur i Zijad Suljkanović, poslanici u Skupštini TK, iz OO SDA Banovići – Mirsad Kukić, potpredsjednik SDA BiH, Rasim Dostović, Mirsad Bečič. Azra Kahrimanović i Jasmina Lugavić, poslanici u Skupštini TK.

– SDA Tuzlanskog kantona sa svim općinskim organizacijama na području TK-a i uz podršku Predsjedništva SDA BiH nastavit će realizaciju ciljeva Stranke kako bi se sankcionisali svi oni koji rade vanstatutarno, a radi raščišćavanja odnosa sa pojedincima koji žele da SDA koriste za vlastite interese, a na štetu SDA i BiH – navodi se u saopćenju.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši