BiH Vijesti Vijesti

SDA: Izazivanje haosa i pokušaj paralize osnovni su motivi SDP-a i DF-a

– Nakon ovakvih poteza postaje jasno koliko je dramatizacija koju su proizveli zakazivanjem sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na temu izmjena Izbornog zakona bila apsurdna i lažna. Nevjerojatnim se čini podatak da SDP i DF izmjene izbornog zakona zanimaju na nivou FBiH, dok su nezainteresirani na nivou BiH. Iz svega se jasno može zaključiti da su fabriciranje kriza, izazivanje haosa i pokušaj paralize u Federaciji osnovni motivi njihovog djelovanja u izbornoj godini – saopćeno je iz hercegovačko-neretvanske SDA.

Iz SDA navode kako se ta stranka sama bori za “koliko-toliko funkcionalan Grad Mostar”, dok briga SDP-a i DF-a za Mostar “naprasno prestane kada se ugase svjetla javnih i TV pozornica”.

– Činjenice s terena puno više govore od saopćenja i ispraznih optužbi opozicije. Najeklatantniji primjer brige, odnosno ne brige za Mostar, SDP je iskazao u prethodnom mandatu, kada su imali vodeće poluge vlasti. Ogledalo, možda i najveća sramota ‘drugova’ je Partizansko groblje koje dok su bili vlast nisu obilazili, spominjali niti pokušavali bilo kako zaštititi. Kada pređu u opoziciju izuzetno su zainteresirani za njegovo trajno rješavanje i obnovu. Pozivamo vas da ne pravite grešku iz 1992. godine. Historijski značaj procesa koji čekaju BiH ne traže politikanstvo već državnički odnos svih političkih subjekata. Predizborni inženjering i jeftini spinovi ne mogu biti ispred interesa BiH – poručili su iz SDA.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši