Pandurević: SBB danas drži kvorum SNSD-u zajedno s Ahmetovićevim zastupnikom Čivićem

Pred državnim parlamentarcima našao se i prijedlog zaključka o formiranju Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine zvaničnika u institucijama Bosne i Hercegovine.

600_15053078891502703949aleksandra-pandurevic

Predloženo je da u radnoj grupi budu zastupnici Amir Fazlić (SDA), Aleksandra Pandurević (SDS) i Predrag Kožul (HDZ BiH). Damir Arnaut (SBB) je u raspravi kazao da su protiv takvog sastava komisije. Napomenuo je da je delegatkinja HDZ-a BiH u Domu naroda PSBiH javno rekla da je "takav zakon bezveze" i predložio da u komisiji, u kojoj će biti po dva člana iz tri stranke, bude neko ko nije iz HDZ-a BiH jer ima i zastupnika Hrvata koji nisu iz HDZ-a BiH.

Zastupnik Nikola Lovrinović (HDZ BiH) je prvo kazao da je "Arnaut danas baš navalio".

- Sva ova priča je zapravo sve vrijeme ista - treba ugasiti HDZ BiH pa, evo, i SDA - kazao je Lovrinović.

Aleksandra Pandurević je kazala da je i ovim nastupom Arnauta vidljiva konekcija SBB-SNSD i da je to vidljivo i u Skupštini RS-a "gdje SBB danas drži kvorum SNSD-u zajedno s Ahmetovićevim zastupnikom Čivićem".

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>