BiH Vijesti

Sarajevski specijalci podržali komesara Halilovića: Imamo bolje uvjete za rad, želimo da ostane

Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo obratili su se otvorenim pismom u namjeri iskazivanja podrške policijskom komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću kojem je Nezavisni odbor dao negativnu ocjenu za rad.

“Napominjemo da je u proteklom periodu, odnosno otkad se na čelu Uprave policije MUP-a KS nalazi policijski komesar Mevludin Halilović, došlo do pozitivnih pomaka u našem radu. Posebno ističemo spajanje dviju jedinica u Sektor za policijsku podršku MUP-a KS u cilju što efikasnijeg djelovanja navedenih jedinica, zatim materijalno-tehničkom opremanju Sektora za policijsku podršku u vidu opreme i to nabavke novih službenih vozila, vatrenog oružja – dugih cijevi, taktičkih prsluka, pancirnih ploča, kao i druge opreme koja je neophodna u obavljanju naših poslova i zadataka. Također, napominjemo da je u navedenom vremenu došlo i do pozitivnih pomaka u vidu unapređenja policijskih službenika kroz redovno unapređenje u viši čin, kao i u zasnivanju radnog odnosa za nove policijske službenike uz primjetno zadovoljstvo policijskih službenika”, navode u pismu.

Ističu niz uspješnih akcija koje su provele navedene jedinice u vidu pretrage terena, kao i lociranja osoba gdje je tom prilikom uz rukovođenje policijskog komesara Mevludina Halilovića prvi put došlo do pozitivne saradnje između više policijskih agencija u cilju lociranja i pronalaska navedenih osoba.

“Pored navedenog, po naredbi policijskog komesara Jedinica za podršku MUP-a KS je dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo, što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane Kantona Sarajevo.

U vezi sa svim navedenim, kao i mnoštvom drugih stvari, pružamo bezrezervnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću te se nadamo njegovom ostanku na čelu Uprave policije i stvaranju još boljih uslova za naš rad”, zaključuje se u saopćenju.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!