Crna Hronika Crna Hronika

Sarajevski GSS-ovci u humanoj akciji: Spasili štene zaglavljeno na dubini od 30 metara

Gorsku službu spašavanja su o ugroženom štenetu obavijestli građani koji su danima hranili štene ali zbog nepristupačnosti lokacije nikako ga nisu ga mogli izvući iz otvora u koji je upao, na dubini od oko 30 metara.

U koštac sa zahtjevnim zadatkom, a kako bi spasili psa, uhvatili su se pripadnici GSS-a, te su se spustili u otvore i na sigurno izvukli štene.

Po dolasku ekipe GSS Novi Grad Sarajevo na mjesto događaja, osim građana zatekli su i još nekog ko je brinuo o unesrećenom štenetu.

Radi se o majci kučeta tužnih očiju, koja je u ustima imala komad hljeba koji je bacila u otvor i udaljila se na obližnju lokaciju kako bi tim GSS-a Novi Grad Sarajevo mališu iznio na sigurno.

– Nakon što je u otvor ubacila komad hljeba, legla je na obližnji bržuljak i mirno posmatrala izvlačenje njenog šteneta iz otvora, bez ometanja naših pripadnika u akciji spašavanja. Kada je akcija okončana  prisutni nisu krili suze radosnice kada smo vratili štene majci tužnih očiju – naveli su iz GSS-a Novi Grad na svojoj Facebook stranici.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši