Izdvojeno Izdvojeno

Sarajevogas: Apelujemo da nadležni hitno riješe problem sa gasom

KJKP Sarajevogas doo Sarajevo je obaviješten da “Gas Promet” a.d. u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 01. oktobra 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH Gas doo Sarajevo, saopćio je Sarajevogas.

-Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, te ovim putem informišemo javnost da je postojeći problem sa snabdijevanjem gasom uzrokovan nerješenim pitanjima između BH-Gas doo Sarajevo i transportera prirodnog gasa u Republici Srpskoj. U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo apelujemo na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdjevanje prirodnim gasom građana Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja – navodi se u saopćenju.

Ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou, iz Sarajevogasa procjenjuju da će količine prirodnog gasa kojima Sarajevogas raspolaže biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana.

-Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom Kantona Sarajevo. O eventualnim promjenama i najnovijim informacijama uredno ćemo obavještavati javnost – saopćili su.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!