BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

Sarajevo: Počeo novi sastanak o Izbornom zakonu

Konsultacije o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine predstavnika Venecijanske komisije i bosanskohercegovačkih političkih stranaka – Stranke demokratske akcije BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH, Saveza za bolju budućnost BiH i Demokratske fronte te Socijaldemokratske partije BiH nastavljene su jutros u sjedištu Delegacije Evropske unije.

Iz Delegacije EU u BiH za danas je najavljeno i obraćanje medijima v.d. zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthewa Palmera, direktorice pri Evropskoj službi za vanjsko djelovanje (EEAS) EU za Zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku Angeline Eichhorst, ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack, te specijalnog predstavnika EU i šefa Delegacije EU u BiH ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka.

– Proces potpomaganja se nastavlja i ostajemo spremni da pružimo pomoć, savjete i ekspertizu, ali odgovornost za pronalazak rješenja je i dalje na političkim strankama. U ovoj godini, Bosni i Hercegovini pruža se šansa da se približi standardima Evropske unije, a ne da se udaljava od njih – saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši