BiH Vijesti

Sarajevo: Otvorena manifestacija “Ljeto u parku Hastahana”

Sve Sarajlije, turisti i svi drugi posjetitelji imat će priliku uživati u brojnim zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima za sve generacije.

Zahvaljujući sarajevskoj Općini Centar, u parku Hastahana, koji će nositi naziv po prof. dr. Nijazu Durakoviću, obnovljeno je košarkaško i dječije “ciciban” igralište, nabavljene sprave u sklopu skate i bike parka, obnovljena javna rasvjeta i postavljen video nadzor i dekorativni elementi. Bit će obnovljen i šahovski teren, postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje.

U parku je i natkriveni ugostiteljski objekat s dva velika led ekrana gdje će posjetitelji moći pratiti utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu i u kojem će se svake večeri dešavati zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i svirke uživo. Prisutni su večeras imali priliku uživati u prvoj projekciji utakmice Svjetskog prvenstva  između Španije i Portugala.

U parku je planirano da se tokom ljeta održavaju projekcije filmova, fitness na otvorenom i razna druga tematska dešavanja.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši