BiH Slider Slider Vijesti

Salkić sa članovima Kongresa Bošnjaka svijeta: U što većem broju izaći na izbore

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas se u Banjaluci sastao sa Azemom Derviševićem, predsjednikom Kongresa Bošnjaka svijeta i članovima Upravnog odbora Kongresa.

Na sastanku se razgovaralo o boljem povezivanju sa domovinom građana Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu. Također, istaknuta je i važnost uključivanja u demokratske procese građana koji žive izvan Bosne i Hercegovine.

-Uključivanjem u procese naši građani mogu promijeniti stanje u našoj zemlji i otkloniti ono  što smatraju da trenutno nije dobro. Naši građani svojim uključivanjem u izborni proces mogu u potpunosti utjecati na izbor onih koji će ih predstavljati u narednom periodu. Ukoliko u većem broju budemo izašli na izbore i glasali, možemo značajnije doprinijeti uklanjanju sistemske diskriminacije. Također, možemo doprinijeti da oslabi politička moć onih koji pozivaju na podjelu zemlje, koji veličaju ratne zločince i negiraju sudski dokazani i presuđeni genocid nad Bošnjacima, kazao je tokom sastanka potpredsjednik Salkić.

On je pozvao sve bh. građane izvan domovine, da se aktivno uključe u proces ekonomskog jačanja povratničkih porodica i države Bosne i Hercegovine kroz ulaganja i otvaranja radnih mjesta u zajednicama u kojima su živjeli prije agresije na našu domovinu.

-Samo je radno mjesto garancija opstanka na ovim prostorima, jer vlast u ovom entitetu provodi diskriminaciju u zapošljavanju kako mi ne bi mogli opstati na našim ognjištima. Zbog toga, otvaranje radnih mjesta je neophodno u narednom periodu i mora biti naš zajednički prioritet, poručio je potpredsjednik Salkić.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!